Čokoládový koláč s malinami

PripravaVarenie - pecenie

Dezert z anglickej kuchyne, ktorý je veľmi jemný. Čokoládový koláč s malinami je sladký dezert a jeho dekoráciou potešíte milovaného človeka.

Potrebujeme:

Na 4 porcie:
100 g čokolády
50 g práškového cukru
2 vajcia
150 g malín
142 ml smotany

Hodnotenie: 0.7 z 5. Celkom 15 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Vyhrejeme rúru na 180°C. Roztopíme čokoládu nad vodným kúpeľom a necháme vychladnúť. Oddelíme bielka od žĺtok. Žĺtka vymiešame spolu s cukrom do bielej peny. Bielka vyšľaháme do tuha. Do žĺtok s cukrom pridáme čokoládu. Potom pridáme bielka a zľahka premiešame. Dáme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť na 15-20 minút.
Necháme vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom. V papieri si vyrežeme srdce, položíme do prostriedka na koláč a posypeme kakaom. Dáme na tanier alebo tácku okolo naaranžujeme maliny a podávame.