Čokoládová torta s malinami

PripravaVarenie - pecenie

Neodolateľne vyzerajúci dezert plný čokolády. Čokoládová torta s malinami je neobyčajná torta, ktorej neodoláte.

Potrebujeme:

Na 8 porcií:
Na tortu:
100 g horkej čokolády
100 g masla
4 vajcia
150 g kryštálového cukru
50 g polohrubej múky
3 polievkové lyžice brandy
Na polevu:
100 g horkej čokolády
1 polievková lyžica brandy
100 ml smotany
150 g malín

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 10 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na 180°C. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslom ju dáme roztopiť nad vodný kúpeľ. Necháme trochu vychladnúť. Vajcia s cukrom vyšľaháme s elektrickým mixérom do peny. Potom pomaly primiešame múku a vychladenú čokoládu s maslom. Vymastíme si tortovú formu, do nej dáme pripravenú zmes a pečieme v rozohriatej rúre 35 minút. Vyberieme tortu z rúry necháme ju trochu vychladnúť a potom ju natrieme s brandy. Necháme ju úplne vychladnúť vo forme. Po vychladení vyberieme z formy.
Na polevu:
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a dáme ju roztopiť nad vodný kúpeľ spolu s brandy a smotanou. Necháme čokoládu roztopiť, potom to dáme dole zo sporáka a zmixujeme do tuha.
Takto pripravenú zmes natrieme na koláč. Nakrájame koláč, naservírujeme na taniere, ozdobíme malinami a podávame.