Čokoládová torta s malinami


Neodolateľne vyzerajúci dezert plný čokolády. Čokoládová torta s malinami je neobyčajná torta, ktorej neodoláte.
Potrebujeme:
Na tortu:
100 g horkej čokolády
100 g masla
4 vajcia
150 g kryštálového cukru
50 g polohrubej múky
Na polevu:
100 g horkej čokolády
1 polievková lyžica brandy
100 ml smotany
150 g malín
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 180°C. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslom ju dáme roztopiť nad vodný kúpeľ. Necháme trochu vychladnúť. Vajcia s cukrom vyšľaháme s elektrickým mixérom do peny. Potom pomaly primiešame múku a vychladenú čokoládu s maslom. Vymastíme si tortovú formu, do nej dáme pripravenú zmes a pečieme v rozohriatej rúre 35 minút. Vyberieme tortu z rúry necháme ju trochu vychladnúť a potom ju natrieme s brandy. Necháme ju úplne vychladnúť vo forme. Po vychladení vyberieme z formy.
Na polevu:
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a dáme ju roztopiť nad vodný kúpeľ spolu s brandy a smotanou. Necháme čokoládu roztopiť, potom to dáme dole zo sporáka a zmixujeme do tuha.
Takto pripravenú zmes natrieme na koláč. Nakrájame koláč, naservírujeme na taniere, ozdobíme malinami a podávame.