Cestoviny s čiernymi olivami

Potrebujeme:

250 g cestovín, 25 g čiernych olív, 3 sardelové rezy v oleji, 1 PL kapar v octe, pol citróna, pol pohárika brandy, 0,3 dl olivového oleja, bazalka, soľ, čierne korenie
no image

Hodnotenie: 1.7 z 5. Celkom 3 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Dužinu z olív, kapary a sardely nakrájame na kúsky. V tanieri rozšľaháme olej s trochou soli a štipkou čierneho korenia. Potom pridáme šťavu z citróna a nakoniec brandy. Opäť šľaháme, dokiaľ sa nevytvorí hladký krém. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou. Dobre odkvapkané vložíme do hlbokej misy a ochutíme omáčkou. Nakoniec pridáme olivy, kapary, sardely a všetko dobre rozmiešame. Misu ozdobíme bazalkou.