Panna Cotta s marhuľami

PripravaVarenie - pecenie

Dezert vhodný hlavne na osvieženie cez letné dni alebo noci. Panna Cotta s marhuľami je lahodný dezert z talianskej kuchyne.

Potrebujeme:

Na 4 porcie:
1 citrón
500 ml šľahačkovej smotany
50 g cukru
3 pláty bielej želatíny
½ konzervy marhúľ
3-4 bazalkové listy

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 7 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Citrón umyjeme, kôru nastrúhame a citrón odšťavíme. Smotanu, cukor a citrónovú kôru privedieme do varu a varíme 10-15 minút.
Občasne premiešame. Dáme dole zo sporáka a necháme trochu vychladnúť. Pripravíme želatínu podľa návodu na obale a primiešame ju do vychladnutej smotany. Túto zmes nalejeme do 4 formičiek na muffiny alebo iných malých misiek podľa toho čo máme po ruke. Dáme ich do chladničky na minimálne 4 hodiny. Zlejeme šťavu z marhúľ a nakrájame ich na tretiny.
Dáme ich do misky spolu s natenko nakrájanými bazalkovými listami a citrónovou šťavou. Vyberieme panna cottu z chladničky s ostrým nožom prejdeme po okraji a vyklopíme ich na taniere. Na to dáme marhule a podávame.