Šalát so zemiakmi a červenou paprikou so pstruhom


Potrebujeme:
800 g zemiakov
soľ a mleté čierne korenie
4 červené papriky
šťava z 2-3 limetiek
3 polievkové lyžice olivového oleja
1 čajová lyžička cukru
1 čajová lyžička čily prášku
250 g údeného pstruha
Postup
- autor: anglicka kucharka
Umyjeme zemiaky. Uvaríme ich v osolenej vode asi 20 minút. Papriky nakrájame na štvrťky a vyberieme semiačka. Naukladáme ich na plech s alobalom šupkou na vrch. Ugrilujem papriky pod grilom 10 minút. Vyberieme ich z rúry dáme ich do sáčku a necháme ich “potiť” 10 minút. Odstránime šupku a nakrájame na kocky. Na dresing na drobno nakrájame cesnak. Nastrúhame kôru z polovice limetky a odšťavíme všetky limetky. V miske zmiešame limetkovú kôru, limetkovú šťavu, cesnak zeleninový vývar, soľ, mleté čierne korenie, cukor a čily prášok. Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Zemiaky a papriky dáme do misky a na to nalejeme dresing. Necháme postáť v chladničke marinovať 30-60 minút. Zemiaky naservírujeme na 4 taniere na to poukladáme na pásiky nakrájaného údeného pstruha a podávame. Môžme podávať so šalátom.
Kategória:
Jedlá inéDruh mäsa:
Ryby sladkovodnéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Grilované