Pražený tuniak na šaláte


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
kôra a šťava z 1 citróna
2 strúčiky cesnaku
150 ml olivového oleja
soľ a mleté čierne korenie
kôra a šťava z 1 citróna
2 strúčiky cesnaku
150 ml olivového oleja
soľ a mleté čierne korenie
4 tuniakové steaky
300 g šalátových listov
1 lyžica hnedého cukru
4 krajce celozrnného chleba
3 lyžice masla
300 g šalátových listov
1 lyžica hnedého cukru
4 krajce celozrnného chleba
3 lyžice masla
Postup
- autor: anglicka kucharka
Cesnak nakrájame nadrobno potom zmiešame s citrónovou kôrou, olejom, soľou a mletým čiernym korením. Do tejto zmesy dáme tuniakové steaky a necháme postáť minimálne pol hodinu. Šalátové listy umyjeme a nakrájame na menšie. Tuniaka vyberieme z marinády. Do marinády pridáme 1lyžicu citrónovej šťavy, cukor a podľa potreby osolíme a okoreníme. Chlieb nakrájame na kocky. V menšej panvici zohrejeme maslo a opražíme chlieb dochrumkava. Na ďalšej panvici zohrejeme olej a opražíme tuniaka z každej strany 3-4 minúty. Šalátové listy dáme do šalátovej misy spolu s dresingom. Na 4 taniere naservírujeme šalát, na to dáme chlieb, tuniaka a podávame.
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Vyprážané