Pstruh dusený na bylinkovom masle

PripravaVarenie - pecenie

Zdravý obed v podobe rybky. Pstruh dusený na bylinkovom masle je pripravený na jemný spôsob.

Potrebujeme:

4 menšie pstruhy
60 g oleja
1 dl rybieho vývaru
soľ
hladká múka
mleté čierne korenie
100 g bylinkového masla
citrón

Hodnotenie: 3.7 z 5. Celkom 3 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, slabo pomúčime a na rozohriatom oleji z oboch strán krátko opečieme dozlata. Opečené pstruhy vyberieme, prebytočný tuk zlejeme a výpek zalejeme vývarom. Pridáme opečené pstruhy, bylinkové maslo, soľ, prikryjeme pokrývkou a necháme dusiť domäkka. Pri podávaní pstruha polejeme šťavou a ozdobíme kolieskom citróna.
Ako prílohu podávame varené či pečené zemiaky a rôzne zeleninové šaláty.