Rizoto s artičokmi

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 6 porcie
6 malých artičok
kôra a šťava z 1 citróna
300 g ryže na rizoto
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 pohár bieleho vína
700ml horúceho kuracieho vývaru
100g masla
morská soľ a čierne korenie
čerstvé mätové listy, nasekané na drobno
olivový olej
nastrúhaný parmezán

Hodnotenie: 1.9 z 5. Celkom 8 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

V hrnci zohrejeme olej, opražíme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita a potom pridáme na drobno nakrájaný cesnak. Pridáme ryžu a trochu ju opražíme potom na to nalejeme pohár vína necháme víno odpariť. Pomaly nalievame kurací vývar do hrnca po jednej naberačke. Potom na to dáme artičoky a pokračujeme v pridávaní vývaru pokiaľ sa ryža neuvarí. Do toho primiešame maslo, citrónovú šťavu a parmezán. Rizoro dáme dole zo sporáka a k tomu primiešame citrónovú šťavu a mätové listy. Podávame.