Karfiolové rizoto

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 6 porcii
2 plné dlane chleba natrhaného na kúsky
1 malá konzerva sardel
3 malé sušené čily papričky
olivový olej
1 karfiol
300 g ryže na rizoto
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 pohár bieleho vína
700 ml horúceho kuracieho vývaru
petržlenová vňať
soľ a čierne korenie
parmezán na dekoráciu

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 2 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

V mixéry zmiešame chlieb, sardely s olejom a čily papričky. V panvici zohrejeme olej a na to dáme chlebovú zmes a pražíme to do hneda. Karfiol si rozoberieme na rižičky. Stopky nakrájame na kolieska. V hrnci zohrejeme olej, opražíme na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita a potom pridáme na drobno nakrájaný cesnak a karfiolové stopky. Pridáme ryžu a trochu ju opražíme potom na to nalejeme pohár vína a necháme víno odpariť. Do horúceho vývaru dáme na ružičky karfiolu. Pomaly nalievame kurací vývar do hrnca po jednej naberačke. V polovičke začneme primiešavať aj karfiol do rizota spolu s vývarom. Pokračujeme v pridávaní vývaru a karfiolu pokiaľ sa ryža neuvarí. Dáme dole zo sporáka. Primiešame petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie. Nakoniec na rizoto dáme chlebovú zmes a nastrúhaný parmezán a podávame.