Zapekané cestoviny s hríbami a kuracím mäsom


Potrebujeme:
20 g sušených dubákov alebo iné sušené hríby
olivový olej
4 kuracie stehná, vykostené, nakrájané na kocky
soľ a mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku, nakrájané na drobno
200 ml bieleho vína
455 g špagiet
500 ml smotany
200 g nastrúhaného parmezánu
bazalkové listy
Postup
- autor: anglicka kucharka
Vyhrejeme rúru na 200°C. Dubáky dáme do misky a zalejeme ich vriacou vodou tak aby boli všetky zakryté. Necháme ich zopár minút postáť. Do väčšej panvice (kde sa nám pomestia všetky ingrediencie) dáme olivový olej. Kuracie mäso osolíme, okoreníme a opražíme v panvici do hneda. Dubáky vyberieme z vody (vodu si odložíme na neskôr). Pridáme ich do panvice spolu so šampiónmi a cesnakom. Potom pridáme víno a vodu z hríbov a necháme variť na nízkej teplote pokiaľ sa mäso neuvarí. Medzitým si uvaríme špagety podľa návodu na obale a zlejeme ich. Do panvice s mäsom pridáme smotanu, privedieme do varu a dáme dole zo sporáka. Osolíme a okoreníme. Do panvice primiešame špagety, tretinu nastrúhaného parmezánu a bazalkové listy a dobre premiešame. Dáme do skla alebo zapekacej misy, posypeme zvyšným parmezánom a dáme piecť dozlatista. Podávame.
Kategória:
Jedlá z cestovínDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
TalianskaSpôsob prípravy:
Zapekané