Mäsové guľky so špagetami II

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4-6 porcii
4 čerstvé rozmaríny
12 crackerov
2 čajové lyžičky dižónskej horčice
500g mletého hovädzieho mäsa
1 polievkové lyžice sušeného oregana
1 vajce
soľ a čierne korenie
olivový olej
bazalka
1 stredne veľká cibuľa
2 strúčik cesnaku
½ čerstvej červenej čily papričky
2x400g konzervy krájaných paradajok
2 polievkové lyžice balzamikového octu
400g špagiet
parmezán

Hodnotenie: 5 z 5. Celkom 1 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Z rozmarínu dáme dole lístky a nakrájame ich na drobno. Crackery dáme do sáčku a z valčekom ich rozdrvíme na jemno. Dáme ich do misky spolu s horčicou, mletým mäsom, rozmarínom, oreganom, soľou a čiernym korením. S čistými rukami vyformuje 4 väčšie guľky. S mokrými rukami vyformujeme z každej guľky 6 menších guliek. Dáme ich na tanier, polejeme olejom a dobre premiešame. Zakryjeme ich a odložíme do chladničky pokiaľ ich nebudeme potrebovať. Na drobno nakrájame cibuľu, čily a cesnak. Do panvice dáme olej a opražíme cibuľu do sklovita. Potom pridáme čily a cesnak. Keď sú opražené pridáme väčšie bazalkové listy. Menšie odložíme na dekoráciu. Do panvice pridáme paradajky a ocot, privedieme do varu, osolíme a okoreníme. Do ďalšej panvice dáme olej zohrejeme ho pridáme guľky a za občasného miešamie ich opražíme do hneda 8-10 minút. Potom ich dáme do šťavy a varíme ich ďalších 10 minút. Medzitým si uvaríme špagety podľa návodu na obale a zlejeme. Do misiek alebo na taniere naservírujeme špagety a na to dáme guľky so šťavou a posypeme parmezánom a bazalkovými listami. Podávame.