Pražený losos so sardelovo-rozmarínovým olejom


Veľmi chutný spôsob prípravy lososa, ktorý určite zaujme. Pražený losos so sardelovo-rozmarínovým olejom ponúka zaujímavé chute a bude o chvíľu na stole.
Potrebujeme:
Na sardelovo-rozmarínový olej:
rozmarínové lístky, nasekané na drobno
10 sardel, nakrájane na drobno
šťava z 1 citróna
extra virgin olivový olej
Na lososa:
4 x 200 g lososových filet
olivový olej
soľ a čierne korenie
500 g brokolice
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C. Do mažiara dáme listy rozmarínu a rozdrvíme ich na pastu. Potom k nim pridáme sardely a dobre ich spolu rozmiešame. Dáme to do misky a pridáme olej, čierne korenie a citrónovú šťavu a dobre vymiešame. Do panvice si dáme olej a zohrejeme ho na strednej teplote. Lososa potrieme pripraveným rozmarínovým olejom, osolíme a okoreníme. Opražíme ho z každej strany 2 minúty. Potom ho dáme do predhriatej rúry na 3-4 minúty podľa toho aké sú hrubé. Brokolicu uvaríme v osolenej vode 3-4 minúty pokiaľ sa neuvarí.
Keď je uvarená tak ju zlejeme a primiešame trochu rozmarínového oleja a dobre premiešame. Naservírujeme ju na taniere na to položíme lososa polejeme to trochou rozmarínovým olejom a podávame.
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Vyprážané