Penne cestoviny s paradajkami, bazalkou a olivami

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie
750g paradajok
olivový olej
soľ a čierne korenie
balzamikový ocot
500g penne cestovín alebo cestoviny podľa nášho výberu
200g čiernych olív, bez kôstiek a nakrájané na polovičky
bazalka
nastrúhaný eidam na dekoráciu

Hodnotenie: 4.2 z 5. Celkom 6 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na 200°C. Do pekáča dáme paradajky polejeme ich olivový olejom, osolíme a okoreníme. Dáme ich do predhriatej rúry na 20 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Keď sú paradajky upečené tak ich roztlačíme s vidličkou a nalejeme na ne ocot. Cestoviny zlejeme a pridáme k nim paradajky, olivy a bazalku. Všetko spolu premiešame. Naservírujeme do misiek alebo na taniere. Na dekoráciu môžme použiť bazalkové listy a strúhaný eidam.