Penne cestoviny s paradajkami, bazalkou a olivami


Potrebujeme:
Na 4 porcie
750g paradajok
olivový olej
soľ a čierne korenie
balzamikový ocot
750g paradajok
olivový olej
soľ a čierne korenie
balzamikový ocot
500g penne cestovín alebo cestoviny podľa nášho výberu
200g čiernych olív, bez kôstiek a nakrájané na polovičky
bazalka
nastrúhaný eidam na dekoráciu
200g čiernych olív, bez kôstiek a nakrájané na polovičky
bazalka
nastrúhaný eidam na dekoráciu
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 200°C. Do pekáča dáme paradajky polejeme ich olivový olejom, osolíme a okoreníme. Dáme ich do predhriatej rúry na 20 minút. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Keď sú paradajky upečené tak ich roztlačíme s vidličkou a nalejeme na ne ocot. Cestoviny zlejeme a pridáme k nim paradajky, olivy a bazalku. Všetko spolu premiešame. Naservírujeme do misiek alebo na taniere. Na dekoráciu môžme použiť bazalkové listy a strúhaný eidam.
Kategória:
Jedlá z cestovínChod:
ObedTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Pečené