Kuracie prsia plnené kuracou pečeňou
Kto má rád kuraciu pečeň, v tomto recepte sa objaví ako prekvapenie vo vnútri mäsa. Kuracie prsia plnené kuracou pečeňou sú zdravý tip na obed.
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs (1 porcia 150 g)
350 - 500 g kuracej pečene
1 cibuľa nakrájaná na kocky
1 vajce
2 lyžice husacej masti (oleja)
vegeta, soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
cesnak podľa chuti
Umyté, osušené kuracie mäso nakrájame na väčšie rezne, naklepeme a rozložíme na dosku, na ktorej ich budeme plniť. Na rozohriatej masti opražíme cibuľu, kuraciu pečeň ochutíme vegetou, mletým čiernym korením alebo prelisovaným cesnakom. Pridáme rožok, vajce a premiešame. Plnkou plníme kuracie prsia a dáme na chvíľu do chladničky. Zľahka obalíme v hladkej múke, na rozohriatej masti sprudka opečieme a ukladáme na plech.
Vo výpeku opečieme hladkú múku zalejeme vývarom alebo vodou a precedíme na kuracie prsia.
Vo vyhriatej rúre dopečieme.
Podávame s opekanými zemiakmi, ryžou a zeleninovými šalátmi.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Pečené