Cviklová polievka

Potrebujeme:

0,75 kg červenej repy, 0,25 kg kapusty, 1 zeler, 2 petržleny, 2 mrkvy, 2 kocky hovädzieho bujónu, 500 g mletého bravčového mäsa, olej, soľ, 2 lyžičky paradajkového pretlaku
no image

Hodnotenie: 2 z 5. Celkom 11 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Do studenej vody vložíme mäso, necháme zovrieť a varíme asi 30 minút. Potom pridáme bujóny, na malé kocky nakrájanú repu a na tenké rezance nakrájanú kapustu. V samostatnom hrnci na oleji podusíme na kolieska nakrájanú mrkvu a nadrobno nakrájaný zeler a petržlen. Podusenú zeleninu pridáme do polievky. Varíme pokiaľ cvikla nezmäkne. Dochutíme soľou a paradajkovým pretlakom. Polievku ozdobíme kyslou smotanou.