Citrónová bábovka

PripravaVarenie - pecenie

Bábovkou nikdy nič nepokazíte. Citrónová bábovka je obmena klasického receptu na bábovku. Táto bábovka má osviežujúcu chuť.

Potrebujeme:

10 dkg masla
4 vajcia
20 dkg cukru
40 dkg múky
125 ml smotany (môže sa dať kyslá)
1 balíček kypriaceho prášku
2 malé lyžice citrónovej šťavy a citrónová kôra

Hodnotenie: 2.8 z 5. Celkom 23 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

V mise vymiešame maslo do peny, potom do neho postupne zamiešame žĺtky, práškový cukor a miešame poctivo 15 minút. Múku rozdelíme na 2 diely. Jeden zmiešame zľahka so strúhanou citrónovou kôrou a smotanou do vyšľahaných žĺtkov s cukrom a maslom a do druhého dielu múky zamiešame preosiaty kypriaci prášok a tiež potom po lyžiciach zľahka premiešame striedavo s vyšľahaným, tuhým snehom z bielkov a citrónovou šťavou. Ľahko zamiešané cesto vlejeme do maslom vymastenej a jemnou strúhankou vysypanej formy a bábovku pečieme zvoľna ¾ - 1 hodinu. Upečenú necháme vychladnúť a potom vyklopíme.