Zelerový šalát III


Potrebujeme:
Na 4 porcie :
1 menší zeler
1 zväzok petržlenovej vňate
2 sardely, nakrájané na drobno
2 polievkové lyžice kapary, nakrájané na drobno
2 polievkové lyžice na drobno nakrájaných zaváraninových uhoriek
1 menší zeler
1 zväzok petržlenovej vňate
2 sardely, nakrájané na drobno
2 polievkové lyžice kapary, nakrájané na drobno
2 polievkové lyžice na drobno nakrájaných zaváraninových uhoriek
5 polievkových lyžíc smotany
1 polievková lyžica dižónskej horčice
3 polievkových lyžíc olivového oleja
2-3 polievkové lyžice vínneho octu
soľ a mleté čierne korenie
1 polievková lyžica dižónskej horčice
3 polievkových lyžíc olivového oleja
2-3 polievkové lyžice vínneho octu
soľ a mleté čierne korenie
Postup
- autor: anglicka kucharka
Očistíme zeler a začneme ho krájať na tenké dlhé pásiky. Pokračujeme, až pokiaľ neprídeme do prostriedku vtedy prestaneme. Petržlenovú vňať nakrájame na drobno a dáme ju do misky spolu s zelerom. Primiešame všetky ingrediencie, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame buď s kuracím mäsom, rybou alebo len tak s čerstvým chlebíkom. Dobrú chuť.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ŠalátSpôsob prípravy:
Studené