Letný paradajkový šalát s chrenovým dresingom


Potrebujeme:
Na 6 porcií :
4 hrste miešaných paradajok
soľ a mleté čierne korenie
extra virgin olivový olej
4 hrste miešaných paradajok
soľ a mleté čierne korenie
extra virgin olivový olej
vínny ocot
½ strúčika cesnaku, nastrúhaného
2 čajové lyžičky buď čerstvého alebo zaváraného chrenu
za hrsť petržlenovej vňate, nakrájanej na jemno
½ strúčika cesnaku, nastrúhaného
2 čajové lyžičky buď čerstvého alebo zaváraného chrenu
za hrsť petržlenovej vňate, nakrájanej na jemno
Postup
- autor: anglicka kucharka
Väčšie paradajky nakrájame na kolieska. Menšie prekrojíme na polovičky. Dáme ich na tanier, osolíme preložíme ich do sitka a necháme ich postáť 30 minút. Potom ich dáme do misky so 6 polievkovými lyžicami oleja a 1-2 lyžicami octu. Premiešame. Okoreníme, pridáme cesnak a potom začneme pridávať chren. Začneme s 2 lyžičkami, premiešame a ochutnáme. Podľa potreby pridáme viacej chrenu. Nakoniec keď sme spokojný ako to chutí pridáme petržlenovú vňať a podávame. Ak toto budeme robiť pre chlapa, ktorý musí mať v každom chode mäso, tak môžme dať niektoré paradajky na plech s klobásou, dáme ich piecť do rúry a pokračujeme ako predtým. Dobrú chuť.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ŠalátSezóna:
LetnéSpôsob prípravy:
StudenéDiéta:
Vegetariánska