Toffe koláčik s jablkovou polevou

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 16 koláčikov :
225 g datlí bez kôstok
200 g masla
250 g hnedého cukru
2 vajcia
175 g hladkej múky
1 čajová lyžička sódy bikarbóny
2 polievkové lyžice medu
2 jablká
50 ml šľahačkovej smotany
100ml mlieka
papier na pečenie
100 ml šľahačkovej smotany

Hodnotenie: 4 z 5. Celkom 3 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Vyhrejeme rúru na 180°C. Datle nakrájame na menšie, dáme ich do misky, na to nalejeme 150 ml vriacej vody a odložíme na neskôr. V miske vymiešame 100 g masla s 125 g cukru dohladka. Potom začneme pomaly primiešavať vajcia. V druhej miske zmiešame múku so sódou bikarbónou. Primiešame ku maslu spolu s mliekom, medom a datľami. Pripravíme si plech, dáme naňho papier na pečenie a vymastíme. Dáme na to pripravené cesto a pečieme v rúre 25 - 30 minút.
Príprava polevy :
Do hrnčeka dáme zvyšné maslo a cukor a necháme zovrieť zopár minút. Jablko si očistíme a nakrájame na menšie, pridáme do hrnca a necháme variť 5 minút. Primiešame smotanu a dáme dole zo sporáka. Podávame na koláčiku. Vynikajúca pochúťka.