Hašé z jahňacieho alebo teľacieho mäsa

Potrebujeme:

100 g jahňacieho (teľacieho) mäsa z pliecka, 40 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler), 4 dl vody na varenie, soľ, rasca, 10 g cibule, 2 polievkové lyžice oleja, bazalka
no image

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 9 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Mäso umyjeme, odblaníme a dáme variť do vriacej mierne osolenej vody s rascou, do polomäkka, neskôr pridáme očistenú a pokrájanú zeleninu. Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na oleji, pridáme uvarené pomleté mäso, roztlačenú zeleninu, pomiešame, pridáme umytú posekanú zelenú bazalku a mierne podusíme. Podávame deťom od 1 roka.