Talianska paradajková polievka II

Priprava

Potrebujeme:

40 g masla, 80 g paradajkového pretlaku, 30 g hladkej múky, 20 g cukru, soľ, 1 kocka masoxu, 1 cibuľa, 80 g tvrdého syra, 50 g širokých rezancov

Hodnotenie: 1.6 z 5. Celkom 8 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou, dobre rozmiešame. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame a necháme zovrieť. Do vriacej polievky rozmrvíme bujón, vložíme očistenú cibuľu, osolíme a varíme ešte 20 minút. Potom zavaríme rezance. Polievku dochutíme cukrom a pred podávaním do každej porcie pridáme na jemno strúhaný syr.