Torta pre oslávenca

Potrebujeme:

200 g kryštálového cukru, 160 g krupicovej múky, 80 g pomletých orechov, 6 ks vajec, citrónová kôra, olej a múka na vymastenie a vysypanie formy, 100 g džemu
Krém - 5 g maizeny, 150 g práškového cukru, 250 g rastlinného tuku, 50 g orechov, 1 dl mlieka, 1 žĺtok
no image

Hodnotenie: 3 z 5. Celkom 7 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov, múku, zomleté orechy a dobre umytú a postrúhanú citrónovú kôru. Zľahka premiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme v stredne teplej rúre. Potom tortu vyberieme, vyklopíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú tortu dvakrát priečne prerežeme, diely potrieme džemom a krémom, uložíme na seba. Navrch môžeme natrieť krém a rôzne ozdobiť.
Krém - mlieko dáme variť. V malom množstve studeného mlieka rozmiešame žĺtok a maizenu, ktorú nalejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka, necháme povariť a odstavíme. Tuk vymiešame s cukrom, po častiach pridávame vychladnutý krém a pomleté orechy.
Pri ozdobovaní nezabúdame, že ide o malého človiečika a podľa sviatku jeho tortu vyzdobíme. Nezabudnime ani na sviečky podľa počtu oslávencových rokov.