Cestovinový šalát s mäsom

Potrebujeme:
300 g morčacích alebo kuracích pŕs, nakrájaných na tenké rezance , 250 g cestovín (mašličky), 100 g hrášku, 4 paradajky olúpané a nakrájané na plátky, 3 lyžice olivového oleja, 3 lyžice majonézy, 4 lyžice šľahačky, 3 lyžice kečupu, 1/2 lyžičky kryštálového cukru, mleté čierne korenie, soľ.
Cestoviny uvaríme vo veľkom hrnci (varíme ich asi 11 minút). Do vody pridáme asi 1 lyžicu oleja a trochu soli. Potom vodu zlejeme a cestoviny necháme odkvapkať a vychladnúť. Na panvici rozohrejeme zbytok oleja, pridáme morčacie alebo kuracie mäso a 5 minút restujeme zo všetkých strán. Potom necháme vychladnúť. Vychladnuté mäso pridáme do misy k vychladnutým cestovinám spoločne s paradajkami, hráškom a všetko dobre premiešame.
Dressing :
Majonézu, jogurt, šľahačku, kečup a cukor zmiešame. Podľa chuti dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Týmto dressingom zalejeme cestoviny a opäť premiešame. Ihneď podávame.
Kategória:
Jedlá z cestovínDruh mäsa:
KuracieChod:
ŠalátSpôsob prípravy:
Varené