Pečený losos s čiernými olivami

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 6 porcii
1kg celého lososa bez kostí
1 balík čerstvého rozmarínu
4 červené papriky, nakrájané na plátky
4 stopky zeleru, nakrájané na kolieska
150ml extra virgin olivový olej
šťava z 1 citróna
1 polievková lyžica sušeného oregána
3 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
12 čiernych olív bez kôstky
150ml bieleho vína
soľ a čierne korenie

Hodnotenie: 3.3 z 5. Celkom 4 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na 220°C. Lososa umyjeme pod tečúcou vodou zvonka aj z vnútra a vysušime v kuchynskej útierke. Do vnútra dáme rozmarín. V hrnčeku uvaríme zelerové stopky a papriky 3-5 minút. Zlejeme. V miske zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, oregáno, petržlenovú vňať, soľ a čierne korenie a potom k tomu primiešame zeler a papriky. Toto dáme na plech na to položíme lososa na to dáme olivy a víno. Dáme to do rúry a pečieme 30 minút. zeleninu premiešame v polovici pečenia. Vyberieme z rúry, zakryjeme alobaom a necháme postáť 5 minút. po 5 minútach dáme dole alobal a lososa nakrájame na 6 kúskov. Naserírujeme ho na taniere spolu so zeleninou a polejeme to šťavou z pečenia. Podávame so zemiakmi. Dobrú chuť.