Plnka z petržlenovej vňate a slaninky


Potrebujeme:
Na 6 porcii
50g masla
1 cibuľa, nakrájaná na drobno
4 plátky slaninky, nakrájaná na menšie kúsky
50g masla
1 cibuľa, nakrájaná na drobno
4 plátky slaninky, nakrájaná na menšie kúsky
200g čerstvého bieleho chleba
1 zväzok petržlenovej vňate
kôra z 1 citróna
1 vajce
1 zväzok petržlenovej vňate
kôra z 1 citróna
1 vajce
Postup
- autor: anglicka kucharka
V panvici si zohrejeme maslo a opražíme cibuľu a slaninku do hneda. Dáme dole zo sporáka. Chlieb dáme do mixéra spolu z petržlenovou vňaťou a rozmixujeme na strúhanku. Pridáme cibuľu a slaninu, citrónovú kôru, soľ, mleté čierne korenie a vajce. Rozmixujeme. Vymastíme si malý plech na to dáme plnku. Navrch dáme malé kúsky masla. Dáme piecť do rúry na 200°C cca 30-40 minút. Podľa chuti môžme do plnky pridať gaštany alebo sušené marhule. Podávame s pečeným kuraťom alebo morkou. Dobrú chuť.