Kuracie kari s čučoriedkami

Kuracie kari s čučoriedkami je jedlo z indickej kuchyne, ktoré je považované za najzdravšie. Jedlo obsahuje veľa zdravých aj exotických prísad.

Potrebujeme:

20 g nakrájaného koriandra (korenie) + trošku na ozdobu
200 g čerstvých alebo mrazených čučoriedok
2 lyžičky čerstvo nastrúhaného zázvoru
asi 3/4 lyžičky soli alebo podľa chuti
500 g nízkotučného gréckeho jogurtu
4 strúčiky jemne nakrájaného cesnaku
3 lyžice olivového oleja
1 lyžička kurkumy (korenie)
2 lyžičky mletej škorice
1 lyžička chilli
500 g kuracích pŕs nakrájaných na menšie kúsky
1 lyžička indického korenia garam masala
Pilaf (ryža) s bobuľami goji
2 lyžičky rímskej rasce
2 lyžičky olivového oleja
1 malá nakrájaná cibuľa
1 lyžička kurkumy (korenie)
1 nastrúhaná mrkva
1 šálka ryže Basmati
pol lyžičky soli (alebo podľa chuti)
50 g bobulí goji
hrsť hrášku
(korenia, ryžu, goji kúpite v BIO obchode)

Hodnotenie: 2.3 z 5. Celkom 4 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Nakrájaný koriander, čučoriedky, zázvor, soľ s nízkotučným gréckym jogurtom zmiešajte a odložte.
Nakrájaný cesnak dajte na panvicu s olivovým olejom a na strednom plameni nechajte osmažiť do zlatista až ľahko hneda, čo by nemalo trvať dlhšie ako jednu alebo dve minúty. Pridajte kurkumu, dobre premiešajte a ešte asi 20 sekúnd zahrievajte. Potom pridajte škoricu a chilli a varte ďalších 20 sekúnd.
Pridajte nakrájané kuracie prsia a prikryté pokrievkou nechajte dusiť asi 5 minút, občas pomiešajte. Potom pomaly vlejte jogurtovú zmes, zmiešajte s kuraťom a pri nízkej teplote priveďte do varu. Varte bez pokrievky asi 10 minút, občas premiešajte. Potom pridajte korenie garam masala a ozdobte zvyškom koriandra.
Zahrejte rímsku rascu na olivovom oleji kým semiačka začnú vyskakovať, čo potrvá asi 3 minúty. Potom pridajte cibuľu a varte do zmäknutia. Potom pridajte kurkumovú múčku, zamiešajte a zahrievajte asi 20 sekúnd a potom pridajte nastrúhanú mrkvu. Všetko varte ešte 2 minúty.
Cibuľovú zmes, ryžu basmati, trošku soli a 1 a 3/4 šálky vriacej vody vložte do veľkej misy vhodnej pre mikrovlnnú rúru a zamiešajte. Varte odkryté v mikrovlnnej rúre 4 minúty (700 w), 3 a pol minúty (800 w), alebo 3 minúty (900 w). Zamiešajte a varte ďalšie 4 minúty (700 w), 3 a pol minúty (800 w), alebo 3 minúty (900 w). Nakoniec prikryte a varte ešte 4 minúty (700 w), 3 a pol minúty (800 w), alebo 3 minúty (900 w).
Vyberte z mikrovlnnej rúry, pridajte bobule goji a hrášok a prikryte na ďalších 10 minút. Potom premiešajte a podávajte s kuracím kari a čučoriedkami.