Plnené medové rezy

Koláč obsahujúci samé výborné suroviny, ktorý zachutí každému maškrtnému jazýčku. Plnené medové rezy si pracne pripravíte, ale chuť rezov isto stojí zato.

Potrebujeme:

Na cesto:
80 g tuku
160 g kryštálového cukru
2 vajcia
2 lyžice medu
1 lyžička sódy bikarbóny
250 g polohrubej múky
250 g hladkej múky
mletá škorica a klinčeky
Na plnku:
500 ml mlieka
250 g masla
1 vrecúško Zlatého klasu
250 g práškového cukru
2 lyžice rumu
čokoláda na polevu

Hodnotenie: 3.7 z 5. Celkom 37 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

7wcwhlr3j5c

Postup

Nad parou v kotlíku miešame do zhustnutia (15 minút) cukor, tuk, vajcia, med, sódu bikarbónu a trochu škorice a klinčekov. Potom dôkladne vmiešame polohrubú múku a nakoniec teplú hmotu na doske zmiesime s hladkou múkou.
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a postupne každú z nich na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme. Pomocou valčeka prenesieme cesto na obrátený, pomastený a múkou posypaný plech. Každý plát v predhriatej rúre pečieme asi 5 minút.
Z mlieka a krémového prášku uvaríme puding. Maslo vymiešame s cukrom a zapracujeme do nej vychladnutý puding. Pokvapkáme rumom.
Tri pláty natrieme krémom. Štvrtý polejeme čokoládovou polevou. Koláč necháme stáť asi 8 hodín. Potom ho pokrájame a môžeme podávať.