Kuracia plnka v mikroténovom sáčku (bezlepková, bez mlieka, sóje)
Chutná príloha k jedlám z kuracieho mäsa. Kuracia plnka v mikroténovom sáčku je ideálna pre bezlepkovú diétu.
Potrebujeme:
2 vajcia
1 cibuľu (menšiu)
olej (repkový)
kuracie drobky z 1 kuraťa (alebo kuracie pečienky asi 50g)
majoránku
ryžové mlieko (Rice drink) asi 1,5 - 2 dl,
mikroténový sáčik č.2 (hrubší veľkosti 250x350 mm)
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Najprv upražíme na oleji cibuľku do sklovita, pridáme nadrobno pokrájané kuracie drobky (pečienky). Podlejeme trochou vody a dusíme domäkka. Ak nemáme drobky, môžeme dať len upraženú cibuľu. Je to veľmi dobré aj tak.
Do misy nakrájame chlieb, pridáme cibuľu a drobky, vajcia, majoránku, trochu posolíme, zalejeme ryžovým mliekom. (Mlieka dáme len toľko, aby bol chlieb namočený, ale nie rozmočený na kašu!). Dobre premiešame a naplníme do mikroténového sáčku. Stlačíme naspodok a upravíme do tvaru valčeka. Snažíme sa vytlačiť vzduch a potom sáčik dobre zaviažeme. Dáme do väčšieho hrnca s horúcou vodou a varíme 40 minút. Do hrnca to dáme tak, aby nebol uzol ponorený, aby sa nedostala dnu voda. Necháme ho vystrčený a pritlačíme pokrievkou.
Keď je plnka uvarená, vyberieme sáčik na tanier, opatrne rozstrihneme a vyberieme. Trochu necháme odstáť asi 10 minút, potom pokrájame ostrým nožom na plátky a podávame s ryžou, zemiakmi, kuracím mäsom alebo aj studené na misy alebo len tak na chlieb.
Uchovávame v alobale v chladničke.
Kategória:
Jedlá inéDruh mäsa:
KuracieChod:
PrílohaSpôsob prípravy:
VarenéDiéta:
Bezlepková