Obložená zapekaná fašírka
Zaujímavý spôsob ako pripraviť tradičný recept na fašírku. Obložená zapekaná fašírka bude chutiť aj vyzerať zdravšie.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa (bravčové a hovädzie)
50 g žemle
trochu mlieka
1 vajce
vegeta
mleté čierne korenie
50 g žemle
trochu mlieka
1 vajce
vegeta
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
oregano
2 paradajky
1 cibuľa pokrájaná na kocky
200 g postrúhaného syra
olej
oregano
2 paradajky
1 cibuľa pokrájaná na kocky
200 g postrúhaného syra
olej
MoWusFR2PrI
Postup
- autor: lukas
Cibuľu speníme na troche oleja. Pokrájanú žemľu namočíme do mlieka. Pridáme vajíčko, cibuľu, mleté mäso, syr a vymiešame.
Ochutíme korením, paprikou, vegetou, oreganom a soľou. Premiešame.
Mäsovú hmotu rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Na oleji ich trochu opražením spevníme a uložíme na plech. Na vrchu fašírok spravíme jamky, ktoré naplníme paradajkou pokrájanou na kocky. V dobre predhriatej rúre pečieme asi 15 minút.
Pekáčik vyberieme z rúry a na placky rozdelíme zvyšok syra a druhú paradajku pokrájanú na kolieska. Pečieme ešte 10 minút.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Zapekané