Obložená zapekaná fašírka

Zaujímavý spôsob ako pripraviť tradičný recept na fašírku. Obložená zapekaná fašírka bude chutiť aj vyzerať zdravšie.

Potrebujeme:

500 g mletého mäsa (bravčové a hovädzie)
50 g žemle
trochu mlieka
1 vajce
vegeta
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
oregano
2 paradajky
1 cibuľa pokrájaná na kocky
200 g postrúhaného syra
olej

Hodnotenie: 5 z 5. Celkom 1 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

MoWusFR2PrI

Postup

  • autor:

Cibuľu speníme na troche oleja. Pokrájanú žemľu namočíme do mlieka. Pridáme vajíčko, cibuľu, mleté mäso, syr a vymiešame.
Ochutíme korením, paprikou, vegetou, oreganom a soľou. Premiešame.
Mäsovú hmotu rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Na oleji ich trochu opražením spevníme a uložíme na plech. Na vrchu fašírok spravíme jamky, ktoré naplníme paradajkou pokrájanou na kocky. V dobre predhriatej rúre pečieme asi 15 minút.
Pekáčik vyberieme z rúry a na placky rozdelíme zvyšok syra a druhú paradajku pokrájanú na kolieska. Pečieme ešte 10 minút.