Čokoládový koláč s červenou repou
Cukrovinka z anglickej kuchyne, v ktorej využijete červenú repu. Čokoládový koláč s červenou repou vyzerá aj chutí veľmi lahodne a zdravo.
Potrebujeme:
Na 12 porcii:
225 g hladkej múky
70 g kakaa
200 g hnedého cukru
150 ml oleja
300 g uvarenej červenej repy
225 g hladkej múky
70 g kakaa
200 g hnedého cukru
150 ml oleja
300 g uvarenej červenej repy
3 vajcia
3 polievkové lyžice mlieka
na dekoráciu:
200 g bielej čokolády, nalámanej na kocky
300 g tvarohu
25 g nastrúhanej čokolády
3 polievkové lyžice mlieka
na dekoráciu:
200 g bielej čokolády, nalámanej na kocky
300 g tvarohu
25 g nastrúhanej čokolády
Postup
- autor: anglicka kucharka
Predhrejeme rúru na 180°C/plyn 4. Tortovú formu vymastíme a na to dáme papier na pečenie. Do väčšej misy dáme múku, kakao a cukor. V mixér vymiešame červenú repu, olej, vajcia a mlieko. Nalejeme to do múky a vymiešame. Takto pripravenú zmes dáme do pripravenej formy. Pečieme 40 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Na dekoráciu nad vodným kúpeľom roztopíme biele čokoládu. Dáme dole zo sporáka a necháme trochu vychladnúť a potom k tomu primiešame tvaroh. Natrieme to na vychladnutý koláč. Navrch dáme nastrúhanú čokoládu.
Kategória:
KoláčeChod:
CukrovinkaTyp Kuchyne:
AnglickáSezóna:
PiknikSpôsob prípravy:
Pečené