Kuskus s krevetami

Ľahký obed, večera alebo predjedlo. Kuskus patrí medzi prílohu, ktorá je o chvíľu na stole. Kuskus s krevetami sa podáva za studena.
Potrebujeme:
Na 4 porcie:
300 ml kuracieho vývaru
200 g kuskusu
1 červená cibuľa nakrájaná na drobno
200 g uvarených kreviet
300 ml kuracieho vývaru
200 g kuskusu
1 červená cibuľa nakrájaná na drobno
200 g uvarených kreviet
75 g čučoriedok
šťava a kôra z 1 citróna
2 polievkové lyžice čerstvej mäty nasekanej na drobno
2 polievkové lyžice olivového oleja
šťava a kôra z 1 citróna
2 polievkové lyžice čerstvej mäty nasekanej na drobno
2 polievkové lyžice olivového oleja
Postup
- autor: anglicka kucharka
Kuskus dáme do misky, zalejeme horúcim kuracím vývarom a necháme postáť 10 minút. Potom k tomu primiešame cibuľu, krevety, čučoriedky, citrónovú kôru a šťavu, mätu, olej a premiešame. Podávame ako ľahkú večeru alebo ako predjedlo.
Kategória:
RybyDruh mäsa:
Ryby morskéChod:
ObedTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Studené