Kapustové guľky


Potrebujeme:
Na 20 porcii
300g kapusty, nastrúhanej na tenko
5 mladých cibuliek, nakrájaných na tenké kolieska
800g zemiakového pyré z predošlého dňa
soľ a čierne korenie
300g kapusty, nastrúhanej na tenko
5 mladých cibuliek, nakrájaných na tenké kolieska
800g zemiakového pyré z predošlého dňa
soľ a čierne korenie
1 balík mozarela syru
2 vajcia
100g hladkej múky
100g strúhanky
olej na vyprážanie
2 vajcia
100g hladkej múky
100g strúhanky
olej na vyprážanie
Postup
- autor: anglicka kucharka
V osolenej vode uvaríme kapustu 5 minút. Pridáme cibuľku a varíme 2 minútky. Zlejeme. Do väčšej misy dáme zemiakové pyré, kapustu s cibuľou, soľ, čierne korenie a premiešame. Vytvarujeme 20 rovnakých kúskov a poukladáme ich na veľký plech. Mozarelu si roztrháme na 20 častí a dáme ich do každej zemiakovej časti a vytvarujeme guľky. Ubezpečíme sa že syr je v prostriedku. Dáme ich do chladničky na 1 hodinu. Potom ich obalíme v trojobale (múka, vajce a strúhanka). Začneme vyprážať v panvici s olejom 5 minút z každej strany do zlatista . podávame so zeleninovým šalátom(keď guľky prekrojíme na polovičky tak by syr mal byť tekutý čo vyzerá super a chutí ešte lepšie ). Dobrú chuť.
Kategória:
Jedlá zo zeleninyChod:
ObedTyp Kuchyne:
AnglickáSpôsob prípravy:
Vyprážané