Taliansky letný šalát

PripravaVarenie - pecenie

Potrebujeme:

Na 4 porcie
1 ciabatta chlieb alebo biely chlieb
100g píniových semiečok
1 strúčik cesnaku, nakrájaný na drobno
6 polievkových lyžíc extra virgin olivového oleja
500g malých paradajok, nakrájané na polovičky
1 malá červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
150g čiernych olív bez kôstiek
1 polievková lyžica balzamikového octu
soľ a čierne korenie
25g čerstvej bazalky

Hodnotenie: 1.6 z 5. Celkom 14 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Predhrejeme rúru na 180˚C/plyn 4. Ciabatta chlieb nakrájame na tenké krajce a potom ich natrháme na menšie kúsky. Dáme ich do misky spolu s píniovými semiečkami, cesnakom, 2 polievkovými lyžicami oleja. Dobre spolu premiešame. Dáme to do pekáča a dámie piecť do rúry na 10 minút. V polovičke pečenia ich premiešame. Do väčšej misy dáme paradajky, cibuľu, olivy a upečený chlieb. V menšej miske spolu zmiešame zvyšný olej, ocot, soľ a čierne korenie. Nalejeme to na šalát, premiešame a podávame ozdobené bazalkovým listom. Dobrú chuť.