Vatová bábovka II
Bábovku poznáme ako dezert hodiaci sa ku káve alebo poháru mlieka. Vatová bábovka je jednoduchá na prípravu a určite zaujme návštevu.
Potrebujeme:
4 žĺtka
4 bielka
4 zlaté klasy
1 dl oleja
maslo
4 bielka
4 zlaté klasy
1 dl oleja
maslo
kypriaci prášok
4 lyžice vody
rum
200 g práškového cukru
4 lyžice vody
rum
200 g práškového cukru
IRFouBmNhoE
Postup
- autor: lukas
Z bielkov a soli si ušľaháme tuhý sneh. Žĺtka s cukrom a maslom si dohladka vymiešame. Postupne pridávame olej, vodu s trochou rumu, zlatý klas a kypriaci prášok. Potom zľahka primiešame sneh.
Pripravené cesto vlejeme do vymastenej a múkou posypanej formy.
Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 30 minút.