Hlávkový a uhorkový šalát
Príloha k jedlám, ktorá bude rýchlo hotová. Hlávkový a uhorkový šalát pripravujeme z čerstvej zeleniny, ktorú jednoducho dochutíme.
Potrebujeme:
na hlávkový:
hlávkový šalát
cherry paradajky
na uhorkový:
uhorky
papriku
hlávkový šalát
cherry paradajky
na uhorkový:
uhorky
papriku
na ochutenie:
soľ
práškový cukor
olivový olej
balzamikový ocot
soľ
práškový cukor
olivový olej
balzamikový ocot
0dNpb4iglao
Postup
- autor: Edita
Rozdrobíme si hlávkový šalát na menšie kúsky a cherry paradajky si nakrájame na štvrťky. Šalát s paradajkami premiešame s 2-3 lyžicami olivového oleja, osolíme, pocukríme a pridáme trochu balzamikového octu.
Očistené uhorky si nakrájame na polmesiačiky a premiešame s nakrájanou paprikou na menšie plátky. Pridáme olivový olej, soľ, balzamikový ocot a práškový cukor podľa chuti.
Obidva šaláty pred podávaním necháme 15 minút odstáť.
Kategória:
Zeleninové šalátyChod:
ŠalátSpôsob prípravy:
Studené