Ananásové rezy
Potrebujeme:
200 g masla, 200 g práškového cukru, 5 vajec, 120 g polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva, 20 g kakaa, tuk a múka na vymastenie a vysypanie plechu, 1 lyžica rumu, ríbezľový lekvár, konzervovaný ananás
Čokoládová poleva: 100 g čokolády, 100 g masla.
Maslo vymiešame s cukrom a so žĺtkami do peny, pridáme múku, prášok do pečiva a kakao, premiešame a nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý koláč pokvapkáme rumom a šťavou z kompótu, potrieme ríbezľovým lekvárom, obložíme ananásom a polejeme čokoládovou polevou. Podľa chuti môžeme ešte ozdobiť ušľahanou šľahačkou a posekanými orechmi.
Čokoládová poleva: Čokoládu posekáme, pridáme maslo, za stáleho miešania roztopíme a najemno vymiešame.