Pečená plnená kačica

Tip na sviatočný obed v podobe pečenej kačice. Pečená plnená kačica je jemné mäsko, ktoré môžete podávať s kapustou a knedľou alebo lokšami.

Potrebujeme:

1 kačica
kačacia pečeň
1-2 cibule
2 lyžice tuku
žemľu alebo rožok
2-3 lyžice mlieka
kapiu
petržlenovú vňať
soľ
vegetu
práškový cukor
muškátový oriešok
mletá červená paprika

Hodnotenie: 1.9 z 5. Celkom 27 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

QEKB4c982x8

Postup

  • autor:

Kačicu umyjeme, zvnútra aj zvonku osolíme a vložíme ju do pekáča.
Žemľu alebo rožok pokrájame na malé kocky, navlhčíme mliekom. Na masti si opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pomletú pečeň, kapiu, petržlenovú vňať, mletú červenú papriku, soľ a muškátový oriešok. Do tejto plnky primiešame navlhčený rožok a dáme ju do kačice.
Olej zmiešame s paprikou a trochou korenia. Kačicu ním z obidvoch strán natrieme a pečieme asi 45 min. Občas ju polejeme výpekom. Kačicu otočíme a pečieme ešte 45 minút. Občas ju polejeme výpekom, do ktorého podľa potreby dolievame vodu.