Kuracie soté v zemiakovej placke (bezlepková, bez mlieka, sóje a bez vajec)
Placka, v ktorej nájdete chutné mäsové prekvapenie. Kuracie soté v zemiakovej placke je recept, ktorý neobsahuje lepok.
Potrebujeme:
olivový olej
bylinkové korenie
soľ
1-2 mrkvy
1 menšia konzerva hrášku
1 menšia konzerva kukurice
1 menšia konzerva šampiňónov
5 PL kečupu bezlepkového
5 PL paradajkového pretlaku
1 PL Gustinu
Na placky:
800 g očistených zemiakov
1 vajce (alebo dve žĺtka, ak je niekto alergik na bielky)
soľ
4 PL kukuričnej múky
2-3 strúčiky cesnaku
1 ČL majoránu
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Kuracie prsia nakrájame na pásiky a prudko opečieme na olivovom oleji. Posolíme, okoreníme bylinkovým korením, môžeme dať aj trochu čierneho korenia. Podlejeme horúcou vodou (aj 2 dl) a trochu podusíme. Asi 10 minút. Pridáme mrkvu pokrájanú na malé kocky a dusíme, kým nie je mrkva mäkká. Potom pridáme hrášok, kukuricu a huby (samozrejme bez nálevu). Premiešame a pridáme kečup a pretlak. Gustin rozmiešame vo vode a prilejeme k mäsu. Necháme prevrieť. Zmesou plníme zemiakové placky tak, že ich preložíme na polovicu.
Placky: Zemiaky postrúhame najemno. Ak sú veľmi vodnaté, vodu trochu scedíme. Pridáme vajce (žĺtky), múku, soľ, rozotretý cesnak, majoránku a vymiešame cesto. Na oleji pečieme väčšie placky, ktoré potom plníme.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
InéSpôsob prípravy:
DusenéDiéta:
Bezlepková