Slepačia polievka - vývar
Vývar zo sliepky alebo jednoducho vývar všetci dobre poznáme ako liek. Slepačia polievka - vývar Vás postaví na nohy. Doma pripravený vývar chutí najlepšie.
Potrebujeme:
celá sliepka (kurča)
3 mrkvy
1 pór
2 kúsky zeleru
1 cibuľu
1 zemiak
3 mrkvy
1 pór
2 kúsky zeleru
1 cibuľu
1 zemiak
soľ
vegetu
celé čierne korenie
slepačí bujón
petržlenovú vňať
vegetu
celé čierne korenie
slepačí bujón
petržlenovú vňať
1KCYZSOBgQ0
Postup
- autor: Michal
Sliepku dôkladne umyjeme, vložíme do hrnca, celú zalejeme vodou, osolíme a na miernom ohni veľmi pomaly varíme (asi 2 hodiny). Keď začnú na povrch vystupovať "šuminy", tieto pozbierame dierkovanou naberačkou, až pokiaľ nezostane polievka čistá. Pridáme čierne korenie celé, očistenú zeleninu, dolejeme vodou, podľa potreby dosolíme. Takto varíme ešte asi 1-2 hodiny. Na koniec pridáme na vrch polievky petržlenovú vňať.
Upozornenie: Počas celého varenia používame max. 2 stupeň regulácie ohňa na sporáku.
Kategória:
PolievkyDruh mäsa:
Hydinové inéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSpôsob prípravy:
Varené