Kotlíkový guláš s bravčovým mäsom
Sýty guláš, ktorý je vhodný na rôzne druhy príležitostí. Kotlíkový guláš s bravčovým mäsom je jedlo, ktoré podávame s pečivom.
Potrebujeme:
800 g cibule
800 g zemiakov
7 dl lečo
3 lyžice horčice
1,5 dl červeného vína
masť
soľ
mleté čierne korenie
majorán
Postup
- autor: Michal
Na masti (asi 2 PL) opražíme cibuľu do karamelova. Pridáme napacované mäso (aspoň 12 hodín vopred dať do pácu - 1dl oleja, guláš.korenie, soľ, vegeta, muškát.orech, 2-3 strúčiky cesnaku) a popražíme ho s cibuľou, pokiaľ sa mäso "nezavrie" do seba.
Musí byť dôkladne opražené. Podlejeme všetko červeným vínom (1,5 dl) a spolu dusíme asi 10-15 minút. Medzitým si na malinké kocky nakrájame zemiaky (asi 4, aby sa rozvarili a tak zahustia guláš) a vložíme spolu s ostatnými zemiakmi k mäsu a cibuli. Všetko podlejeme vývarom z kostí, osolíme a necháme spolu dusiť asi 20-30 minút.
Potom pridáme lečo, dolejeme vývarom a varíme pokiaľ nie je mäso mäkké. Pridáme podľa chuti soľ, korenie, hubové korenie, chilli a ešte povaríme. Nakoniec horčicu a majorán.
Kategória:
Bravčové mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Varené