Hanácke dolky (bezlepkové, bez mlieka a sóje a vaječných bielok)

PripravaVarenie - pecenie

Výborné dolky, na ktorých si pochutíte. Hanácke dolky sú určené pre bezlepkovú diétu a iné obmedzenia.

Potrebujeme:

1,5-2 dl teplého ryžového mlieka
1 žĺtok
1/3 kocky droždia napr.FALA, Vivo
1/2 ČL soli
citrónová kôra ( len trošku)
30 g práškového cukru bezlepkového
30 g oleja
300 g bezlepkovej múky Mix B fy.Schär
olej na pečenie (napr.repkový)
džem, škoricový cukor Dr.Oetker

Hodnotenie: 2.5 z 5. Celkom 10 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

Do misy dáme múku, cukor, olej, soľ a nastrúhanú citrónovú kôru. V teplom mlieku rozpustíme droždie, nalejeme do misy a pridáme žĺtok. Vymiešame hladké cesto a necháme podkysnúť. Rozvaľkáme na hrúbku asi 1cm a vykrajujeme kolieska. Necháme podkysnúť na doske v teple aspoň 30minút a potom ich vyprážame z oboch strán na oleji.
Upečené dolky potrieme džemom, prípadne posypeme škoricovým cukrom.