Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Pripravte si mleté mäso na iný spôsob. Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú zaujímavé jedlo, ktoré zachutí spolu s cestovinou.
Potrebujeme:
150 g ryže
350 ml paradajkového pretlaku
kryštálový cukor
mletá červená paprika
celé čierne aj nové korenie
mleté čierne korenie
bobkový list
cibuľa
klinčeky
práškový cukor
polohrubá múka
maslo
olej
soľ
Postup
- autor: Edita
Ryžu si prepláchneme vo vode, osolenú opražíme na oleji a zalejeme vodou, aby sa uvarila.
Paradajkovú omáčku si urobíme prevarením vývaru z celého čierneho aj nového korenia, bobkového listu a cibule s paradajkovým pretlakom a vývarom z polievky (príp. doliatím vody). Dochutíme soľou, práškovým a kryštálovým cukrom.
Mleté mäso premiešame s ryžou, s korením, so soľou a s vajcom. Vytvarujeme guličky, zľahka ich obalíme v múke a vložíme do vriacej paradajkovej omáčky na cca 15-20 minút.
Uvarené guľky vyberieme, naukladáme na plech a vo vyhriatej rúre chvíľu dopečieme. Omáčku dochutíme prelisovaným cesnakom a zahustíme zápražkou (opražená múka na masle a premiešaná s trochou vody). Krátko povaríme a odstavíme z ohňa.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Varené