Grilované plátky s oreganom (bezlepková, bez mlieka, sóje a vajec)
Potrebujeme:
4 plátky bravčového mäsa (stehno, karé...)
1PL olivového oleja
1/4ČL čierneho korenia
1PL olivového oleja
1/4ČL čierneho korenia
1ČL oregana
citr.šťava alebo biele víno
soľ
citr.šťava alebo biele víno
soľ
Postup
- autor: Bezlepková kuchárka
Zmiešame olej, korenie, oregano a víno. Do zmesi namočíme na 2-3 hodiny plátky mäsa. Potom ich osolíme a grilujeme na rošte z oboch strán. Počas pečenia natierame zvyšnou zmesou. Podávame s opekanými zemiakmi, najemno nakrájanou cibuľkou a cesnakovým dresingom.
Kategória:
Bravčové mäsoDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
SlovenskáSezóna:
PiknikSpôsob prípravy:
GrilovanéDiéta:
Bezlepková