Tvarohová štrúdľa s jablkami
Štrúdľa, ktorá je pripravená z jemného tvarohového cesta. Tvarohová štrúdľa s jablkami je chutný dezert pre všetkých.
Potrebujeme:
250 g polohrubej múky
250 g tuku (palmarín, hera alebo maslo)
10 jabĺk
100 g hrozienok v rume
strúhanka
vanilínový cukor
kryštálový a práškový cukor
soľ
kypriaci prášok
citrónová šťava
Postup
- autor: Edita
Tvaroh s maslom premiešame a postupne pridávame múku, soľ a kypriaci prášok. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút v chlade. Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti.
Na pomúčenej doske si vyvaľkáme cesto, na ktoré pridávame strúhanku, škoricu, pocukrené postrúhané jablká a premyté hrozienka namočené v rume. Vrch posypeme ešte strúhankou, ktorá vpije šťavu z jabĺk a cesto si zrolujeme do rolky. Okraje cesta si predtým zahneme dovnútra, aby jablká nevypadli. Cestové rolky si na vrchu poprepichujeme, nemusíme potierať bielkom vďaka použitému tvarohu a položíme na plech s papierom na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Hotovú štrúdľu si posypeme práškovým cukrom.