Zapekané cestoviny s mletým mäsom obliate bešamelovou omáčkou
Tip na chutný obed v podobe mäsových cestovín. Zapekané cestoviny s mletým mäsom obliate bešamelovou omáčkou iste zachutia.
Potrebujeme:
200 g bravčového mäsa
500 g cestovín
150 g strúhaného syru Eidam
50 g hladkej múky
500 ml mlieka
3-4 lyžice olivového oleja
mletý muškátový oriešok
2-3 pokrájané paradajky
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
1 mrkva
1/2 masla
Postup
- autor: Edita
Dáme si variť cestoviny v osolenej vode. Neuvaríme ich úplne, lebo sa budú ešte zapekať v rúre. Rúru si dáme zohriať na 180 °C.
Boloňská omáčka: Na oleji s prelisovaným cesnakom si opražíme cibuľu s mrkvou pokrájané na kocky. Potom k nim pridáme pokrájané paradajky. Omáčku si rozmixujeme ponorným mixérom.
Bešamel: Na masle si opražíme hladkú múku, do ktorej pridáme mlieko a trocha z postrúhaného syra. Varíme pokiaľ nezhustne.
Mleté bravčové mäso si opražíme zvlášť na panvici. Následne si opražíme aj kuracie mäso a obidve si pridáme do rozmixovanej boloňskej omáčky. Mäso si necháme povariť v omáčke cca 30 min. Odstavenú omáčku si dochutíme soľou, bazalkou a oreganom.
Do predvarených cestovín si zľahka primiešame boloňskú omáčku, bešamel a na plechu vysypanom strúhankou si ich dáme odokryté do rúry zapiecť.
Pred podávaním posypeme strúhaným syrom.
Kategória:
Jedlá z cestovínDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Zapekané