Lasagne IV


Obľúbené jedlo z talianskej kuchyne pripravené s bešamelom. Lasagne sú výborné jedlo, ktoré môžete podávať samostatne alebo so zdravou prílohou.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
2 ks cibuľa
3 lyžičky mletej červenej papriky
1 lyžička oregano
mleté čierne korenie
soľ
strúhaný syr (eidam alebo parmezán)
Bešamelová omáčka
100 g maslo
3 PL hladkej múky
0,5 l mlieko (plnotučné)
vegeta
Postup
- autor: Michi
Na oleji si opražíme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme(červená paprika,oregano), podlejeme vodou a dusíme cca 20 minút.
Bešamelová omáčka:
Rozpustíme si maslo, pridáme hladkú múku a pražíme dozlatova. Odoberieme z plameňa a pridávame za stáleho miešania mlieko a privedieme do varu, aby nám omáčka zhustla. Nakoniec dochutíme vegetou.
Cestoviny (Lasagne) si dáme predvariť do vriacej vody. Vymastíme si plech na ktorý ukladáme vrstvu cestovín, mletého mäsa, bešamelovej omáčky a strúhaného syra. Tento postup opakujeme pokiaľ sa nám neminú všetky suroviny.
Plech prikryjeme a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 220°C. Lasagne si pokrájame na porcie a môžeme servírovať.
Kategória:
Jedlá z cestovínDruh mäsa:
BravčovéChod:
ObedTyp Kuchyne:
TalianskaSpôsob prípravy:
Zapekané