Plnená paprika a lá Michi
Jedlo zo slovenskej kuchyne, ktoré vyzerá zaujímavo. Plnená paprika a lá Michi je jedlo z mletého mäsa v kombinácii s paradajkovou omáčkou.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
4 ks očistené papriky
1 ks cibuľa
bobkový list, klinčeky, majorán
5 PL hladkej múky
2 ks vajcia
olej
2 litre 100% paradajkovej šťavy
Postup
- autor: Michi
Do hrnca si dáme olej, pridáme 5 lyžíc hladkej múky a necháme speniť. Odstavíme z ohňa a za stáleho miešania prilejeme 2 dcl vody, aby sa nám neurobili hrudky. Následne prilejeme paradajkovú šťavu (stále miešame), osolíme, pridáme trochu cukru a privedieme do varu. Keď nám omáčka zvrie, pridáme plnené papriky, mäsové guľky, bobkový list a cibuľu do ktorej sme si napichali klinčeky.
Za občasného miešania varíme na miernom ohni približne 45minút. Podľa potreby môžeme ešte dochutiť.
Podávame s knedľou.
Mäsové guľky: mleté mäso si osolíme, okoreníme, pridáme ryžu a nakoniec vajcia a poriadne premiešame. Takto pripravené plníme do paprík a zo zvyšných robíme guľky, ktoré obalíme v troche hladkej múky.
Kategória:
Iné a mleté mäsoDruh mäsa:
InéChod:
ObedSpôsob prípravy:
Varené