Kurací paprikáš s domácimi haluškami

Varenie - pecenie

Poctivé jedlo plné jemného kuracie mäsa. Kurací paprikáš s domácimi haluškami je chutné jedlo ako od starej mamy.

Potrebujeme:

400 g kuracieho mäsa
hladká múka
3 lyžičky mletej červenej papriky
2 ks cibuľa, soľ, vegeta, olej
bobkový list
Domáce halušky:
400 g polohrubej múky
2 ks vajce
250 ml mlieka
soľ, muškátový orech

Hodnotenie: 3.6 z 5. Celkom 108 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

MvWX52zJ2qE

Postup

  • autor:

Cibuľu si nakrájame na kocky a opražíme na oleji. Pridáme kuracie mäso a restujeme, kým nám mäso nepustí šťavu. Postupne osolíme, pridáme červenú papriku, bobkový list a zalejeme vodou.(1-1,5l) Necháme variť 30 minút, kým nám mäso nezmäkne. Keď máme paprikáš uvarený, zahustíme si ho hladkou múkou, ktorú sme si rozmiešali v troche vody a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme vegetou.
Domáce halušky:
Múku si dáme do misky, osolíme, nastrúhame trošku muškátového orieška, pridáme vajcia, múku a s mixérom vymiešame hladké cesto. Takto pripravené cesto si dáme na hádzač halušiek a hádžeme halušky do vriacej vody, ktorú sme si osolili a pridali trošku oleja. Halušky varíme 5 minút, scedíme a omyjeme ich pod studenou vodou, aby neboli slizké.