Kurací paprikáš s domácimi haluškami

Poctivé jedlo plné jemného kuracie mäsa. Kurací paprikáš s domácimi haluškami je chutné jedlo ako od starej mamy.
Potrebujeme:
hladká múka
3 lyžičky mletej červenej papriky
2 ks cibuľa, soľ, vegeta, olej
bobkový list
400 g polohrubej múky
2 ks vajce
250 ml mlieka
soľ, muškátový orech
Postup
- autor: Michi
Cibuľu si nakrájame na kocky a opražíme na oleji. Pridáme kuracie mäso a restujeme, kým nám mäso nepustí šťavu. Postupne osolíme, pridáme červenú papriku, bobkový list a zalejeme vodou.(1-1,5l) Necháme variť 30 minút, kým nám mäso nezmäkne. Keď máme paprikáš uvarený, zahustíme si ho hladkou múkou, ktorú sme si rozmiešali v troche vody a necháme prevrieť. Podľa potreby dochutíme vegetou.
Domáce halušky:
Múku si dáme do misky, osolíme, nastrúhame trošku muškátového orieška, pridáme vajcia, múku a s mixérom vymiešame hladké cesto. Takto pripravené cesto si dáme na hádzač halušiek a hádžeme halušky do vriacej vody, ktorú sme si osolili a pridali trošku oleja. Halušky varíme 5 minút, scedíme a omyjeme ich pod studenou vodou, aby neboli slizké.
Kategória:
Kuracie mäsoDruh mäsa:
KuracieChod:
ObedSpôsob prípravy:
Varené