Brokolicové cestoviny

Potrebujeme:

400 g cestovín penne
1 stredne veľkú brokolicu
200 g topeného syra
100 g nastrúhaného parmezánu
250 ml smotany na varenie
2 strúčiky očisteného cesnaku
200 ml zeleninového vývaru
150 g prerastenej slaniny alebo šunky
olivový olej
soľ
biele korenie
petržlenovú vňať na ozdobenie
no image

Hodnotenie: 2.9 z 5. Celkom 23 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

Postup

  • autor:

1. V mierne osolenej vode krátko povaríme na ružičky rozobranú brokolicu, precedíme a necháme odkvapkať.
2. V kastróliku privedieme do varu smotanu, pridáme horúci zeleninový vývar, topený syr a roztlačený cesnak. Ochutíme soľou a bielym korením. Miešame, kým nevznikne hladká omáčka.
3. Vo vriacej osolenej vode uvaríme podľa návodu na obale cestoviny s trochou oleja. Na panvici rozpálime trošku oleja a osmažíme nadrobno nakrájanú slaninu alebo šunku.
4. Cestoviny na tanieri pokvapkáme olivovým olejom, polejeme syrovou omáčkou, posypeme brokolicou, strúhaným parmezánom a chrumkavou opečenou slaninkou alebo šunkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.