Kotlíkový guláš III

PripravaVarenie - pecenie

Rôzne príležitosti, pri ktorých sa stretnú priatelia, si zaslúžia dobré jedlo. Kotlíkový guláš je ideálne jedlo na posedenie s priateľmi.

Potrebujeme:

Pre 12 osôb:
2 kg hovädzieho mäsa
2 kg bravčového mäsa
2 kg cibule
1 kg zemiakov
1 hlávka kapusty
2 balenie mletej červenej papriky sladkej
1 balenie mletej červenej papriky štipľavej
1 balenie majoránu
soľ, olej, čili papričky

Hodnotenie: 3.1 z 5. Celkom 9 hlas(ov).

Kliknite na hviezdičky pre ohodnotenie receptu.

_cvwa3coIeA

Postup

  • autor:

Očistíme a nakrájame si hovädzie a bravčové mäso, cibuľu a zemiaky. Také 3 - 4 zemiaky si nakrájame na menšie kúsky, aby sa v guláši rozvarili. Do rozpáleného oleja v kotlíku si dáme cibuľu, ktorú si osmažíme do zlatista. Potom pridáme hovädzie mäso, ktoré necháme zatiahnuť. Posolíme (podľa chuti, ale radšej menej, lebo počas varenia gulášu sa ochutnáva a pridáva sa soľ podľa potreby), pridáme mletú červenú papriku sladkú aj štipľavú. A zalejeme vodou. Necháme variť a sem - tam premiešavame.
Po približne hodine varenia pridáme bravčové mäso, premiešame a pridáme celú hlávku kapusty. Podľa chuti pridáme mleté čili papriky. Po približne ďalšej hodine pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Teraz pridáme podľa chuti celé čili papričky.
Necháme variť, sem - tam premiešame a hlavne ochutnávame či nášmu gulášu niečo nechýba. V prípade potreby prisolíme, alebo pridáme mleté čili papričky. Vodu neprilievame! Približne pol hodinu pred koncom pridáme majorán.
Asi po troch a pol hodinách varenia, keď máme hovädzie a bravčové mäso uvarené do mäkka vyberiem celú hlávku kapusty, guláš odstavíme aby trošku vychladol a môžeme podávať. U nás ani nemal čas chladnúť - tak rýchlo sme sa do neho pustili.